Ozelenjavanjem Paraćina, Popovca i Tare kroz zajedničku volontersku akciju zaposlenih,  predstavnika Vlade, lokalne samouprave i nevladinih organizacija, kompanija Holcim na jedinstven način obeležila je početak novog veka poslovanja u svetu i decenije rada u Srbiji. Volonterska akcija najpre je počela u Paraćinu i Popovcu, gde se nalazi Holcimova fabrika cementa.

„Svuda u svetu gde Holcim posluje, stogogodišnjica se obeležava društveno-odgovornim akcijama i kroz brigu za lokalnu zajednicu. Holcim u Srbiji hteo je pre svega da sadnjom drveća u urbanim delovima Paraćina i Popovca pruži doprinos ne samo zdravijoj životnoj sredini već i lepšem izgledu gradskih ulica i parkova. Takođe, zajedno sa partnerima iz Naše Srbije, sadnjom na Tari želimo da taj doprinos proširimo i izvan našeg komšiluka i time skrenemo pažnju čitave Srbije na značaj životne sredine i njeno unapređenje, pre svega zbog budućih generacija. Osim stogodišnjice, obeležavamo i deceniju poslovanja u Srbiji. Često ponavljam, Holcim je tu da ostane i uveren sam da ćemo još mnoge decenije proslaviti zajedno“, izjavio je Gustavo Navaro, generalni direktor kompanije Holcim Srbija.

Iako akcija nosi simboličan naziv „100 stabala za 100 godina“, na svim lokacijama posađeno je više od 600 stabala. Poređenja radi, kada bi se sva ta stabla sadila na jednom mestu, ona bi zauzela prostor od oko 6.5 hektara, odnosno oko 6 fudbalskih igrališta.