Трећи по реду Еко Фест, фестивал еколошког филма у организацији Зелене омладине Србије, почеће данас, 2.децембра у 12 часова, отварањем изложбе у Дому културе Студентски град.
Тема овогодишњег фестивала је ‘Како прехранити планету?’ и у оквиру ње биће анализирани начини производње хране данас. Учесници ће моћи да упореде приступ индустријске и органске пољопривреде, са циљем да закључе који од та два је одржив у будућности.
Посебан акценат биће стављен на улогу генетски модификованих организама у данашњој пољопривреди. Шта су генетски модификовани организми? У којој храни се могу наћи? Да ли су штетни по здравље? Како се одражавају на економске и социјалне аспекте производње и дистрибуције хране? У чијем је интересу њихово кориштење? Какав став Србија треба да заузме?
На сва питања фестивал ће одговорити кроз 7 филмова после којих ће следити дискусија, три јавне трибине, три изложбе и једно предавање.
Учешће на фестивалу до сада су потврдили Захарије Трнавчевић, новинар и председник покрета Богата Србија, др Милан Шеврлић, професор на пољопривредном факултету, Ирена Берет, активискиња против генетски модификованих организама, Александра Младеновић, из странке Зелени Србије.
Фестивал ће се одржати у Дому културе Студентски град, а улаз је бесплатан за све посетиоце.
Програм фестивала можете погледати на сајту www.zelenaomladina.org/ekofest.